Shenjat e Vogëla DHE Shenjat e Mëdha TE KIAMETIT

  Share
  avatar
  !nva7ionN
  Super Moderator
  Super Moderator

  Numri i postimeve : 71
  Join date : 23/04/2009

  Shenjat e Vogëla DHE Shenjat e Mëdha TE KIAMETIT

  Mesazh  !nva7ionN prej Thu Apr 30, 2009 11:45 am

   Shenjat e Vogëla

  Ardhja e Profetit Muhamed, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem
  Vdekja e Profetit, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem
  Pushtimi i Bejtul-Makdis
  Murtaja e Emuas (në Palestinë)
  Shtimi i pasurisë aq sa nuk do të ketë më nevojë për sadaka
  Trazira dhe konflikte civile:
  (i) Shfaqja e fitneve në Lindje
  (ii) Vrasja e Uthmanint
  (iii) Beteja e el-Xhemal
  (iv) Beteja e Sifinit
  (v) Shfaqja e Khauarixhëve
  (vi) Ngjarja e Harras
  (vii) Shfaqja e thënies se Kur’ani është i krijuar
  (viii) Pasimi i rrugëve të popujve të mëparshëm
  Shfaqja e atyre që pretendojnë se janë profetë
  Përhapja e sigurisë
  Shfaqja e zjarrit në Hixhaz
  Luftimi i Turqëve
  Luftimi i jo-Arabëve
  Zhdukja e besës
  Zhdukja e dijes dhe shfaqja e injorancës
  Shtimi i numrit të policëve dhe ndihmësve të tiranëve
  Përhapja e zinasë, imoralitetit
  Përhapja e kamatës
  Përhapja e veglave muzikore dhe mendimi se ato janë të lejuara
  Pirja e alkoolit dhe bërja e tij të lejuar
  Zbukurimi i xhamive dhe garimi në këtë
  Ndërtimi i pallateve të mëdha
  Robëreshat do të lindin padronet e tyre
  Shtimi i vrasjeve
  Kalimi i shpejtë i kohës
  Mbledhja nëpër tregje
  Shfaqja e Shirkut në këtë Umet
  Shfaqja e ligësisë, ndërprerja e lidhjeve farefisnore dhe keqtrajtimi i fqinjëve
  Lyerja e flokëve të thinjur me bojë të zezë
  Shtimi i mjerimit ekstrem
  Shtimi i tregëtisë
  Tërmetet e shumtë
  Shfaqja e fundosjes në tokë, transformimi i njerëzve në kafshë dhe akuza e rreme
  Largimi dhe pakësimi i njerëzve të mirë e të devotshëm
  Ngritja në pozita të rëndësishme e njerëzve të këqinj
  Dhënia e selamit vetëm atyre që i njeh
  Kërkimi i dijes tek të tjerë veç dijetarëve të hakut
  Shfaqja e grave të veshura me rroba që nuk e mbulojnë trupin e tyre
  Vërtetësia në ëndrrat e Besimtarëve
  Përhapja dhe shtimi i shkrimit
  Neglizhimi i treguar ndaj Sunetit
  Shtimi i përmasës së hënëve të reja
  Shtimi i mashtrimit dhe mos-interesimi për verifikimin e transmetimeve
  Shtimi i dëshmisë së rreme dhe refuzimi i dëshmisë së vërtetë
  Numri i madh i grave dhe numri i vogël i burrave
  Vdekjet e papritura bëhen të zakonshme
  Urrejtja mes zemrave të njerëzve
  Shndërrimi i tokave të Arabëve në kullota e lumenj
  Shtimi i shirave dhe pakësimi i prodhimit
  Zbulimi i një mali me ar në lumin Eufrat
  Të folurit e kafshëve të egra dhe sendeve njerëzve
  Dëshira për të vdekur për shkak të ashpërsisë së fitneve
  Shtimi në numër i Romakëve dhe luftimi i tyre me Muslimanëve
  Çlirimi i Kostantinopojës
  Shfaqja e Kahtanit
  Luftimi i Çifutëve
  Nxjerrja jashtë Medines e njerëzve të këqinj që janë në të dhe shkretimi i saj
  Dërgimi i një ere të këndëshme që të marri shpirtrat e Besimtarëve
  Sulmi ndaj Shtëpisë së Shenjtë dhe  prishja e Qabes
   

  Shenjat e Mëdha

  Mehdiu
  Anti-Krishti [Mesihu-Dexhall]
  Zbritja e Isës, alejhis-selam
  Jexhuxhët dhe Maxhuxhët
  Tre fundosjet e mëdha të tokës
  Shfaqja e tymit në qiell
  Lindja e diellit nga perëndimi
  Bisha e tokës [Dabbetul-Erd]
  Zjarri që i tubon të gjithë njerëzit bashkë

   Ora është Wed Dec 12, 2018 1:33 pm